HomeFamilieAmstel’s Oude Garde

Reacties

Amstel’s Oude Garde — 7 reacties

 1. Als ik het jaartal van het huwelijk zou kunnen krijgen kan ik op zoek gaan de naam Henri Louis is namelijk een veel gebruikte in de familie Wiertz.
  met vriendelijke groet Joop Wiertz

   • Interessante materie! Mijn vader heet ook Henri Louis, net als zijn grootvader (geboren 1868) en overgrootvader (geboren 1843)die beide ook sigarenmaker waren, maar te jong om de gezochte Henri Louis te kunnen zijn. Deze moet in 1812/1813 zijn geboren, maar ik kan hem niet vinden in de stamboom die Joop Wiertz gemaakt heeft (nog bedankt, Joop!)

    • Er is hier een typefoutje gemaakt. Alles klopt prima. Het huwelijk was op 30 juli 1879. Christiaan Britting was 49 jaar. De overgrootvader van Petra Wiertz heette Henri Louis en is geboren in 1843 en was bij zijn eigen huwelijk in 18-12-1867 sigarenmaker (zo lees ik op een website). Op die site lees ook dat zijn vader (Wilhelmus Henricus Wiertz) inderdaad geboren is in 1812 en was achtereenvolgens meubelmaker, biljartmaker, kastenmaker, meubelmaker. Toen zijn zoon trouwde (1867) was hij biljartmaker.

     De overgrootvader van Petra moet dus de getuige geweest zijn.

 2. Pingback:Samenvatting | Hoe heette Christiaan?

 3. De getuige bij het huwelijk van Christiaan Britting was niet mijn overgrootvader, maar mijn betovergrootvader Henri Louis Wiertz, inderdaad geboren in 1843 en 36 jaar oud op het moment dan het genoemde huwelijk in 1879.
  De vader van deze Henri Louis Wiertz is ook niet Wilhelmus Henricus Wiertz, maar Vincent Wilhelm Henry Wiertz, geboren in 1810 te Amsterdam.

  • Inderdaad. Niet de overgrootvader van Petra Wiertz, maar de overgrootvader van Henri Louis. Ook bedankt voor de correctie op de naam van de vader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>