HomeFamilieCatharina Johanna van der Vegt

Reacties

Catharina Johanna van der Vegt — 16 reacties

 1. Ik weet niet of je hieraan wat hebt of dat er een relatie is. In Helden moest het gezin van het Nederlandse circus Renz rond 1980 een noodstop maken voor langere tijd. Directeur was de heer Herman van der Vecht die al op leeftijd was. Hij stamde uit de buurt van Rotterdam. Zijn vrouw die Kubler heette was ongeneeslijk ziek en is ook in helden overleden en begraven op Heiderust. Zij was van het Duitse circus Renz. Ook had zij nog een jongere zus. Het was een aangrijpende situatie.

  • Dank voor uw meedenken!
   Het klinkt inderdaad als een trieste situatie.

   Herman van der Vecht van Circus Renz is geen nazaat van Christiaan. Dat had wel mooi geweest.
   Annemieke

 2. Heerlijk zo’n wereldreis achter je pc! Er staat 1x 1794 waar het 1894 moet zijn:
  … Pieter van der Vegt is geboren op 12 augustus 1894 en hij wordt geëcht …. op 27 september 1794.

  Ik zit nu ook met 2 ‘opgeloste’ jongens uit 2 gezinnen rond 1860. Ik weet wel dat ze 16 (bevolkingsregister) resp ongeveer 18 (militaire keuring) zijn geworden. Zal naar een archief moeten. Als ik alle afstammelingen in beeld wil krijgen moet ik ook van hen weten of ze kinderen hebben nagelaten.
  Groet, Volkert

 3. Dag Annemieke,
  Dat is een wel heel verrassende vondst en vooral als ik je vertel dat mijn overgrootvader Johannes Cornelis van Zweden (1849-1900) was. Zijn schoonouders waren Michiel Hillenius (1826-1880) en
  Grietje Jonker (1823-1896) en de ouders van Grietje Jonker waren Willem Jonker (1785-1857) en
  Rebecca Vroom (1793-1831).
  Ik ga dus nog wel even verder zoeken of hier een verband kan zijn.
  Zoals je weet had je grootmoeder (Oma Zus) 2 broers Dirk en Johannes Cornelis, die dus weer is vernoemd naar mijn overgrootvader Johannes Cornelis van Zweden.
  Het zou grappig zijn als daar dus ook weer een link zou zijn.
  Je hoort wel verder van me.
  Hartelijk gegroet,
  Ruud

  • Dat zou inderdaad bijzonder zijn, oom Ruud!
   Johannes Cornelis van Zweden is mijn betovergrootvader. Grietje Jonker overleed in Den Helder. Ik ben heel benieuwd wat u gaat vinden!

 4. Wat interessant om te lezen! Heerlijk, zulke speurtochten. Ik ga deze zoektocht zeker blijven volgen. En haha, dat ruitjespapier…geweldig. Ik ben benieuwd wat u verder nog gaat vinden!

 5. Ja Annemieke van der Vegt.
  Wat een voorouders heb jij. Hun tijd ver vooruit, scheiden, 3 keer trouwen reizen naar Brazilie en dat in die tijd. Wow. Geëmancipeerde en ondernemende vrouw.

 6. Reactie gekregen van John van Kuijk (Archiefcommissie Vereniging “de Lijn”):

  In het gemeentearchief Rotterdam bevinden zich de archieven van de NASM (HAL). Daarin ook vaak de scheepsjournaal. Mogelijk staat daar meer over de toedracht op de dag!. Neem met het archief contact op via hun contactformulier op hun website. Zij kunnen je wsch verder helpen.
  Kijk ook maar eens op http://www.verenigingdelijn.nl onder VLOOTLIJST —HAL SCHEPEN —EDAM (3) VOOR DE GESCHIEDENIS VAN HET SCHIP.
  Ik ben zo vrij geweest om het drama met Johannes Cornelis Jonker daar te vermelden.

 7. MAGNETISEUR.
  GEVESTIGD Mevrouw C.J. JONKER-v.d. VEGT. 6896
  Spreekuur: 10-12 en van 2-6.
  JACOB CATSSTRAAT 339, bij den Parallelweg, halte lijnen 12 en 6.

  Deze advertentie stond in de Haagsche Courant op 29 maart en 1, 4 en 8 april 1913, dus driekwart jaar voor haar vertrek naar Brazilië.

  In juni 1925, net voor hun huwelijk, verhuisden Catharina Johanna en haar nieuwe partner Jan Riggaart naar de Reitzstraat 71. Een maand eerder stond de volgende advertentie in de Haagsche Courant (13-05-1925):

  TE HUUR AANGEB.
  2 pracht. Kamers en suite en gebr. v. keuken met overname zeil en gordijnen, niet verplicht. Adries: Reitzstraat 71.

  Misschien vervolgde Catharina Johanne daar haar carriere als magnetiseur? In ieder geval komt dat adres een jaar later voor in deze advertentie:

  MEDIUM,
  magnetisme, astrologe. Te spreken van 7 tot 10 uur nam.
  Adres: Mevr. L., Reitzstraat 71.
  (Bron: Haagsche Courant 12-07-1926)

  (Of misschien had zich een ander medium op dit adres gevestigd?) In ieder geval moet Catharina Johanna paranormale gaven hebben gehad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>