HomeChristiaanChristiaan van Gorssel

Reacties

Christiaan van Gorssel — 6 reacties

 1. Ha, mooi stuk in GEN. En laat ik er nu juist in 2022 een artikel over Christiaan van Gorssel van mij, geschreven voor Erfgoed Gelderland, zijn opgenomen in de digitale publicatie Sporen van slavernij in Gelderland. Daarin vraag ik mij nog af of nakomelingen van Christiaan van Gorssel weet hebben van hem, van hun voorvader. Gelukkig kan ik in de herziene versie verwijzen naar het artikel in GEN.

  Hartelijks, Ineke Mok

 2. Hallo,

  Via de stamboom van mijn overgrootmoeder Johanna van Gorssel kwam ik, mede door jullie, achter het verhaal van haar opa Christiaan van Gorssel.
  Wat een bijzonder verhaal, en hoe bijzonder dat ik dus een nazaat ben die dit eigenlijk door pure nieuwsgierigheid te weten ben gekomen. Johanna is de moeder van mijn oma van moederskant. Zij sprak hier nooit over met haar gezin. Mijn moeder had hier ook geen weet van.
  Heel bijzonder. Dank!!

  • Hallo Betty, Heb juist het verhaal ontdekt . Mijn Moeder Ada van Gorssel (Overleden) is een directe afstammeling van Adriaan van Gorssel. Naar mijn weten wordt de tak voortgezet door Marius van Gorrsel, een zoon van Rietje van Gorssel, een zus van mijn moeder . Hoop dat er nog meer bekend wordt over Christiaan van Gorssel . Kwam hij puur als bediende mee naar Nederland, of was er mogelijk een nadere verbintenis met Jan Harris ? M vr gr. Bas Wibbelink (wawibbelink@msn.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>