HomeVerhaal VertellenChristiaan in Volkskrant Magazine

Reacties

Christiaan in Volkskrant Magazine — 20 reacties

 1. Wat klinkt het allemaal geweldig . Zes pagina’s Mieke . Dat is een super artikel.
  Ik kan me voorstellen dat het enerverend is geweest .
  We wachten in spanning op zaterdag.
  Reken maar dat het gelezen gaat worden !!
  Je hoort wat we ervan vinden .
  Je ligt vast wakker van vrijdag op zaterdag …..

 2. Hi Annemieke, wauw, wat weet jij een hoop in beweging te zetten! Met veel plezier lees ik iedere keer je blogs, en je ontdekkingen (zonder hiermee je werk te willen denegreren) en ik kijk met spanning uit naar de Volkskrant van dit weekeind! Lieve groeten van Annelies

 3. Nou Annemieke je voert de spanning wel op.
  Ik was toch al van plan zaterdag die krant te kopen maar nu kan ik helemaal niet meer onderuit.
  Zes bladzijden vol over Christiaan leuk hoor !!!
  Ruud van der Roest

 4. Prachtig artikel! Wat een fascinerend verhaal, wat moet het bijzonder zijn geweest om dat te ontdekken. Ik heb uw verhaal, en dat van Christiaan, via de Volkskrant magazine ontdekt. Ik hoop dat u nog meer over uw voorouder zal ontdekken.

 5. Wat een geschiedenis en niet eens zolang geleden.
  Het moet een enorme zoektocht zijn geweest.
  Terwijl ik dit bericht schrijf staat de spotifyplaylist aan.

  Eén ding is zeker het verhaal van Christaan leeft opnieuw.

  Dank u wel!
  Margret

 6. Beste Annemieke,
  Wat geweldig dat je Christiaans verhaal tot zover hebt kunnen achterhalen. En wat een drive en wat een enorme klus moet dat zijn geweest! Ik heb het artikel in één adem uitgelezen en ben daarna naar je blog gegaan. Ik werd speciaal getriggerd door de raakvlakken met mijn eigen situatie. Niet zo gecompliceerd hoor, maar toch….. Na het overlijden van mijn vader in 2001 kwam ik in het bezit van een aantal brieven uit 1898 en later. De brieven beschrijven o.a. hoe de grootvader van mijn opa afscheid moet nemen van zijn vader omdat hij ziek en stervende was. Hij is dan nog maar 32 jaar… Ook beschrijven de brieven hoe het leven er toen uitzag.
  Het feit dat je in je artikel beschrijft hoe je je vinger op de handtekening legt en dan ‘spreekt’ over jullie ontmoeting na tweehonderd jaar vond ik wel heel indrukwekkend en erg ontroerend. Dat geeft voor mij nog een extra dimensie aan de brieven. Dank daarvoor!
  Verder wil ik je nog graag felicitieren met je Monument voor ‘Christiaan’ en hoop dat je zijn ware naam nog zult kunnen achterhalen.
  Met vriendelijke groet,
  Eveline

 7. Prachtig artikel in VK en interessante zoektocht. Heb zelf ook een verhaal over een Ghanese als voorouder: Cecilia de swarthin. Maar minder directe lijn. In het artikel worden Malinese wortels gemeld, maar Ghana zou de geboortegrond zijn? Was Christiaan dan al uit slavenhouders geboren wellicht? De Ghanese ashanti-stam leverde ze immers aan de Europese handelaren?

  • Dank voor het compliment!
   Christiaan stelt zich zo voor in de brieven: “Geeft erkentelijk te kennen Christiaan van der Vegt, geboortig aan de Kust van Guinee” Mijn vader, die als eerste getest is, draagt 3% Malinees DNA en 1% Ghana/Ivoorkust. De andere nazaten dragen meer Ghana/Ivoorkust bij zich. Destijds trokken goudhandelaren vanuit Mali naar de Kust, ook wonen op Nzulezu mensen afkomstig uit Mali. Zo kan het zijn dat Christiaan Malinese wortels had maar geboren was op de Kust.

 8. Dag Annemieke,
  Ik heb met veel interesse het artikel gelezen. Nu begrijp ik ook meer van een schilderij dat in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden hangt. Misschien ken je het. Daar staat tussen een aantal prinsen een donker mannetje dat bij hen opkijkt. Ik heb er een foto van. Mocht je belangstelling hebben dan hoor ik het wel. Met vriendelijke groet en succes verder, Henk de Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>