HomeChristiaanChristiaans Bibliotheek

Reacties

Christiaans Bibliotheek — 2 reacties

  1. Geachte mevrouw,

    Op zoek op google of er een afbeelding is van iemand uit het verleden die je onderzoekt, krijg je vaak ook snel heel andere mensen. Zo kwam ik toevallig op uw site. Ik heb niet geweten dat er in Nederland zoveel mensen uit Afrika al of net via De West’ hebben geleefd als slaaf/ex-slaaf-bediende. Nu hadden veel Nederlandse (boeren)knechten ed. ook een slavenbestaan (uitgebuit, maar ook met wurgcontracten), maar toch. Voor mij was het dus ook onbekend dat er in Nederland waarschijnlijk de nodige gekleurde mensen leven met heel oude Nederlandse roots. Maakt het uit? Ook ik vind m’n leven toch anders sinds ik veel van m’n voorouders weet. In elk geval: bedankt voor de publicatie van uw zoektocht.

    • Graag gedaan. Ik hoop dat u uw gezochte afbeelding heeft gevonden.

      Het verschil met (boeren)knechten is voor mij o.a. dat zij nog een familieverband hadden, in hun eigen cultuur waren, hun naam konden behouden en een plek hadden waar ze naar toe terug konden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>