HomeAfrikaanse bediendeChristiaans Voorganger

Reacties

Christiaans Voorganger — 2 reacties

 1. Beste,

  Ik ben bezig met mijn stamboom en moet wel eens wat zijwegen inslaan om eea te verifieren.
  Aangezien men het vroeger met spelling en namen niet altijd even nauw nam en soms fonetisch schreven, ben ik met ruim denken al ver gekomen.

  Op zoek naar de geboortegegevens van de echtgenote Anna Christiaans van mijn voorvader Jan Poortman uit Groningen, bleek dat zij ook als Anna Christina Louwerens te boek staat.

  Daar liep ik weer even tegen een muur totdat ik ontdekte dat de achternaam van haar vader in diverse aktes anders werd geschreven oa Louwrens, Laurensz etc en als laatste Laurents, met de toevoeging van DelMina. Dat laatste zei mij niets en ik ging googlen met Christiaan delmina.

  Tot mijn verbazing kwam ik op jullie pagina en las over ene Christiaan met een relatie met het woord DelMina, nog mooier is dat hij vlgs jullie werd gedoopt in de Laurenskerk. Een en ander samengevoegd; Christiaan Laurens van Del Mina? Mensen werden vroeger vaak genoemd naar hun afkomst dus waarom niet naar een doopkerk?
  Bij Anna verdween tenslotte haar complete achternaam en werd deze door haar doopnaam/voornaam vader vervangen.

  Misschien hebben jullie er wat aan en kunnen jullie mij iets vertellen over wat DelMina is?

  Met vriendelijke groet,

  Martijn Poortman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>