HomeFamilieDe bodes Vaarberg

Reacties

De bodes Vaarberg — 4 reacties

  1. Mooie vondst inderdaad. Interessant is ook dat de beide chique heren, vader Jan Vaarberg jr. en zoon Jan Christoffel Vaarberg niet echt tot het Weesper establishement behoorden. De vader van bode Jan jr., Jan Vaarberg sr. (Amsterdam 1732 – Weesp 1797) kon nauwelijks schrijven. Hij vestigde zich in 1754 vanuit Amsterdam in Weesp vanwege zijn eerste huwelijk met een Weesper weduwe. Belastingaangiften voor huwelijk en overlijden gedurende zijn leven duiden op een geringe welstand. Zijn beroep is vooralsnog onbekend. De familie kan gevolgd worden naar Rotterdam in de 17de eeuw en het was vermoedelijk een schippersgeslacht.

  2. Wat een ontzettend leuke ontwikkelingen. Ik kijk er naar uit Annemieke in Weesp te ontmoeten en samen met mijn nieuwe nicht de expo te bekijken.Op het bankje te zitten en de sfeer van “Oud Weesp “op te snuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>