Grh: 27 Sept An
Nr 17

Gedifficulteerd
“‘s Gravenhage 21 december 1821

Daarbij verzoekende met eene kleine Gratificatie begunstigd te worden WP No.39

A930
Aan
Zijn Majesteit den Koning der Nederlanden Prins van Oranje Nassau Groot Hertog van Luxemburg,
Etc. Etc. Etc.

Sire,

Geeft met den meest verschuldigde Eerbied te kennen Christiaan van der Vegt oud zevenenzeventig Jaren en zeven maanden woonachtig te Weesep doch alhier gelogeert in het Lamgroen bij H. Stakenburg –
Daar ondergetekende in den Jaar 1762, in dienst ben geweest bij Zijne Hoogheid den Heere Prins van Weisburg en ik heb alles verlooren zinds den Jaar van vijfennegentig en ben nu reeds drieënveertig Jaaren behept geweest aan Zware Breuk het welk mij mijn ambacht belet en ik heb niet de minste bestaan om van te Kunnen leven
Zoo wende ik mij ootmoedig tot uwer Koninklijke Majesteit met nederige beede dat het uwer Koninklijke Majesteit behagen moge om aan mij een geringe Gratificatie te ondersteunen, ten einde dat ik mij nog eeningzinds daar van kan ondersteunen van deze winter God die Die zal uwer Koninklijke Majesteit daar voor zorgen en uwer Koninklijke Majesteit neeme in overweging en ik vlei mij dat ik niet ongetroost van uwer Koninklijke Majesteit verweiderd worde daar toe geve den God Zijne zegen en gij uwer Koninklijke Majesteit vinde een beloning in Uw Edel geweten als het uw in stille oogenblik toeroep gij heb heden een goede daad verricht
met de meest onderdanen hebbe ik de eer mij te noemen
Uwer Koninklijke Majesteit Dienaar
C van der Vegt

’s Hage 19 septr 1821
Adres
bij H. Stakenburg
in de Kerseboom
in het LamGroen”

 


Reacties

De Vijfde Brief van Christiaan — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>