HomeChristiaanDNA kits gekregen!

Reacties

DNA kits gekregen! — 6 reacties

 1. Hallo Annemieke, ik volg je pagina al een tijdje, omdat ik zelf blank ben en kroeshaar heb, Afrikaans, van mijn oma geërfd en mijn vader, we hebben nichten en neven met kroeshaar en ook 2 van mijn 4 kinderen. Ik heb 2 jaar geleden een testkit gehad van MyHeritage en daar kwam het teleurstellende 95% Noord Europees en 5% Scandinavisch uit. Niemand in de familie weet hoe we aan onze afrikaanse haren komen en daarom meld ik me graag aan voor deze test! Mensen vragen me steeds: hoe kom je eraan? En dat weet ik niet. Soms denk ik: wat maakt het uit: ik ben wie ik ben.
  Maar toch knaagt het! Ik hoop dat ik mee kan doen!
  Hartelijke groet, Geke van Wijnen

  • Beste Geke,
   Dank voor je reactie! De DNA kits die ik heb zijn voor nazaten van Christiaan van der Vegt.
   Om te kijken of je wel Afrikaans DNA hebt, adviseer ik je om je MyHeritage test te uploaden naar gedmatch.com. Wanneer je dat gedaan hebt, neem je de volgende stappen:
   Admixture (heritage) –> Harappaworld –> Admixture Proportions by Chromosome
   Bij hen kan je dan je eventuele Afrikaanse etniciteit zien.

   Hartelijke groet,
   Annemieke

 2. Hallo Annemieke, Ik heb een soortgelijk verhaal te vertellen als dat van Christiaan. Mijn bet-bet-overgrootvader werd aan het begin van de 19e eeuw verliefd op een Afro-Amerikaans meisje en zij op hem. Van een van de 15 kinderen die deze liefde uiteindelijk opleverde ben ik een afstammeling. Toen de kinderen de schoolgaande leeftijd bereikten bleek het in Amerika verboden te zijn om onderwijs te geven aan kinderen van gemixt bloed en daarom voelden mijn voorouders zich gedwongen om naar Nederland te vluchten. Ik heb in de afgelopen jaren al een boek geschreven over deze bijzondere geschiedenis, waarbij het DNA-onderzoek naar mijn Afrikaanse voorouders een belangrijke rol spelen. Ik volg jouw blog over de nazaten van Christiaan al sinds ik begonnen ben met mijn onderzoek voor dit in de vorm van een roman gegoten boek op de voet. Ik heb al vele andere nazaten van mijn bet-bet-overgrootouders opgespoord en recentelijk nieuwe data ontvangen van Ancestry over de herkomst van mijn Afrikaanse voorouders, die het plaatje voor mij bijna compleet maken. Ik heb inmiddels al contact met familie, die twee generaties oudere verwantschap hebben met de mij bekende voorouders, waardoor ik inmiddels weet dat zij vanuit Afrika in Haïti terecht zijn gekomen en daarna via Cuba in South Carolina beland zijn. Als je geïnteresseerd bent kan ik je nadere informatie verschaffen. Met de hartelijkste groeten, Felix-Jan Kuypers, nakomeling van Leon Herckenrath en Julliëtte Mc Cormick De Magnan (Het laatste deel van haar achternaam was de naam van haar ‘eigenaar’, totdat Leon Herckenrath haar vrijkocht in 1821)

 3. Geweldig Annemieke, wat prachtig dat MyHeritage jou zo goed ondersteunt met je zoektocht! Ik hoop dat je zo weer een stap verder kunt komen!

  Hartelijke groeten,
  Martha Kist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>