HomeDNADNA Zoektocht naar Afrikaanse familie (3)

Reacties

DNA Zoektocht naar Afrikaanse familie (3) — 14 reacties

 1. OMG OMG OMG ik zit op het puntje van mijn stoel. De mail is verstuurd. Ik ben zó onwijs benieuwd naar de reactie. Nagels bijten hier.

 2. Wat super super spannend en onvoorstelbaar bijzonder .
  Laat missX aub snel reageren !!!!
  Liefs ❤️

 3. Ah 13.7 is wel groot genoeg om als IBD door het leven te gaan. Is die 13.7 cM ook gelijk het volledige Afrikaanse segment van 1 van de nazaten?

  • Christiaan heeft veel nazaten met flinke Afrikaanse segmenten. In dit geval hebben een 5e generatie afstammeling van Christiaan en haar neef (6e generatie) een gezamenlijk Afrikaans segment van 51.7 cM. De een matcht in dit tool 13.2 cM met MissX en de ander 13.3. Dat verschil is, zo goed als zeker, het gevolg van de techniek waar matching ook deels statistisch bepaald is.

   Een van mooie eigenschappen van deze data is dat men bij normale matching kleine segmenten vrij snel IBS kan krijgen.
   Voor het vinden van segmenten die van Christiaan komen kunnen we ook kleinere segmenten herkennen, omdat de Afrikaanse segmenten vrij goed te onderscheiden zijn van de Europese segmenten.

   • Erg interessant Wim. Die 13.2 cM en 13.3 cM die worden gedeeld met MissX overlappen neem ik aan?
    Kijken jullie alleen naar Afrikaanse segmenten die gedeeld worden door meerdere nazaten? Of pak je van alle nazaten alle Afrikaanse segmenten. De laatste aanpak heeft natuurlijk als nadeel dat je segmenten zou kunnen meenemen die eventueel van andere Afrikaanse ouders zouden kunnen komen. Ben ook benieuwd naar hoeveel Afrikaanse cMs jullie nu al in totaal hebben weten te vinden?

 4. Ik zit hier met tranen in mijn ogen zooooooo blij ben ik voor je, en het is niet eens mijn familie…alle woorden van blijdschap zijn een understatement…. ik hoop zo dat je geduld niet al te lang op de proef wordt gesteld en dat wij dan ook weer mogen mee genieten ???????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>