HomeHet verhaalFrederik Willem Fennekol

Reacties

Frederik Willem Fennekol — 2 reacties

  1. Beste Annemieke, Je zult er wel niets aan hebben, (ik heb nog niet alles over Fennekol gelezen), maar raakte verrast door enkele andere dingen. Je schrijft dat Fennekol een grote erfenis heeft gekregen. Doch die was er niet meer in 1808.
    Hij heeft verschillende functies bekleed, en was geeerd en actief lid van een commissie van de Oost Indische Compagny, maar hij kreeg geen vaste aanstelling omdat hij niet genoeg vermogend was. (Hij ging wel mee pleiten bij de stadhouder en koning. Verliet zijn post toen Lodewijk Napoleon terug naar Frankrijk moest, en Nederland onder frans regiem kwam. Kreeg geen geld nadat hij daarom gevraagd had, door toedoen van een heer Falck. Die heer Falck blijkt ook reislustig te zijn geweest en heeft verschillende hoge posities bekleed, vooral tijdends die roerige dagen van Napoleon, en daarna bij het inlijven van Belgie, en de onafhankelijkheidsstrijd van Belgie. En wat ziet mijn oog? De vader van de heer Falck is Otto Falck, en zijn moeder heeft een europese naam, maar is geboren op Kaap de Goede Hoop. De heer Fennekol werd 2x ontslagen omdat hij te goedhartig was t.a.v. ‘inheemse belangen’, en heeft diverse functies bekleed. Beiden hebben vaak naar eer en geweten gekozen, en hebben daardoor een toch wel tumultueuze levensloop gehad.

    • Dank voor de reactie en de extra informatie!
      De erfenis bestond uit obligaties, nu vraag ik mij af of deze wel hun waarde hebben gehouden na 1795. Ik weet dat Fennekol ook in Heusden heeft gewoond, zijn schoonzuster Geertruida met haar echtgenoot Hendrik van Lidt de Jeude woonden daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>