HomeVerhaal VertellenGetekend Weesp

Reacties

Getekend Weesp — 7 reacties

 1. Weer een geweldig leuke vondst met veel verschillende nieuwe aanknopingspunten… En wat super leuk die illustraties, zodat je verhaal nog meer tot leven komt! Echt een plezier om te lezen 🙂

 2. Goed gedaan Watson! Heel leuk weer! Zo goed de verbanden weer gelegd en inzage gegeven in de tijd dat voorvader Christiaan leefde.
  Die brugwachter had natuurlijk geen ruzie met de pluimgraaf moeten maken (mijn uitleg). En mijn andere voorvaders kunnen opa Christiaan vervoerd hebben met 1 van hun trekschuiten. Niet wetend dat de families de Rue en van der Vegt zich later zouden vermengen.
  Complimenten.

 3. Beste Annemieke,
  Ja een geweldige bron, dat getekende dagboek van Christiaan Andriessen. Dank aan onvolprezen archivaris Isabella van Eeghen, die de bladen ooit schonk aan het Amsterdamse gemeentearchief.
  Het verhaal van Wilhelmina Balk is ook te vinden in de Gids Amsterdams Slavernijverleden 2014 en het meest uitgebreid beschreven door Salvador Bloemgarten in zijn recente boek Justus Swaving’s wondere bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>