HomeWeespGrafkelder D’Arrest

Reacties

Grafkelder D’Arrest — 9 reacties

 1. Ha die Miekje

  Je dacht dat je ongeveer wist waar je aan begon, maar het vliegt alle kanten op. Wat een geweldig interessante speurtocht voor jou Miss Marples!!
  Houd je van de straat .

 2. Pingback:Wie gaf hem weg? Kandidaat 2 | Hoe heette Christiaan?

 3. Ik begrijp uit het boek van Aukje Zondergeld dat d’Arrest sr. een rijke Hugenoot was gevlucht uit Frankrijk. Hij nam dus geld mee en was niet de enige “Vluchteling” uit Frankrijk met geld die zich in Weesp toen heeft gevestigd. De familie d’Arrest heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van Weesp gespeeld.

  Arrest is een stad in Frankrijk met een kasteel.Château d’Arrest werd vanaf 1575 gebouwd door Charles de la Chaussée d’Eu, heer van La Chaussée en d’Arrest. Zes generaties leden van de familie Chaussée d’Eu hebben dit kasteel bewoond, de laatste was Antoine de la Chaussée d’Eu.

  Het kasteel heeft waarschijnlijk niets te maken met de familie d’Arrest. De laatste ‘d Arrest die in de stad Arrest heeft gewoond was Louis d’Arrest, schildknaap in leven in 1697, heer van Valmontier die slechts twee dochters had.

  • Dat klopt, je leest nu een bericht uit 2013. Hierna heb ik veel bijgeleerd, ook over de familie D’Arrest. Ik heb ook contact met een nazaat van Daniel Thuret & Johanna d’Arrest, zuster van Abraham.

 4. Dat al zover was kon ik natuurlijk niet weten. Thuret en ‘d Arrest lagen in Weesp behoorlijk met elkaar overhoop. Die trouwerij zal daarin wellicht een rol hebben gespeeld.

 5. Al met al heb je meer dan genoeg materiaal voor een tentoonstelling in ons museum. Gezien ons slavernij verleden actueel is heb je kans dat de conservator het een goed idee vindt.

 6. Ik loop hopeloos achter merk ik nu. Maar er valt toch nog wat op te lossen en dat is de begraafplaats rondom de kerk.Wie weet krijg ik de goede informatie voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>