HomeChristiaanHendrik Cannegieter Jansz

Reacties

Hendrik Cannegieter Jansz — 8 reacties

 1. Bonjour chère Annemieke,

  Wat een hoop informatie vindt u toch! Ik smul van al de verhalen en de prachtige oudhollandse teksten. Ik krijg de indruk dat in dit onderzoek uren gaan zitten! Wat grappig toch dat we beiden van Rebekka Post afstammen. Het was puur toeval dat ik op uw website terecht kwam. Heeft u ooit de Hendrik Bekkers kant onderzocht? Wie was hij, waar kwam hij vandaan. Het zou uiteindelijk onze achternaam hebben kunnen zijn, als Hendrik en Rebekka met elkaar getrouwd zouden zijn geweest. Hier in het verre Québec kom ik met mijn internet onderzoekjes niet erg ver. Bestaan er prenten of photos van onze gemeenschappelijke voorouders?

  Ik kan mij de naam van der Vegt herinneren. Mijn opa Harm Post, noemde deze naam regelmatig. Ik denk dat hij familieleden van u kende.

  Hartelijke groet, Ellen Post uit Québec, CANADA.

  • Ben bang dat ik u moet teleurstellen, in de tijd van Rebekka en Hendrik bestond fotografie nog niet en ik denk dat ze geen geld hebben gehad om zich te laten portretteren….

   Ik heb een document gevonden waarop staat dat ene Hendrik Bekker een jongeman uit Osnabrück was, iets wat heel goed kan omdat er destijds velen uit Duitsland kwamen werken in Nederland en in Weesp vanwege de jenever en porseleinindustrie. Of het onze voorvader Hendrik Bekkers is, weet ik niet zeker maar het zou goed kunnen. Het document staat hier:
   http://www.rhcvechtenvenen.nl/collectie?mivast=386&mizig=210&miadt=386&micode=GAW135&milang=nl&miview=inv2#inv3t2

   • Bonjour Annemieke.

    Ik heb in mijn bezit een foto van Jan Willem Post de zoon van Rebekka Post en Hendrik Bekkers (en broer van Hendrik Post). Jan Willem was werkzaam als tuinmansknecht en later als “dienaar van Politie”. De foto werd gepubliceert volgens zeggen in een Zwolse krant. ( De echtgenote van Jan Willem , Grietje Canon, was geboren in deze stad.) Deze foto werd geplaatst in de krant met als ondertitel “Agent in Zondags tenue, anno 1861”. Ik vond, in een doos fotos bij het overlijden van mijn ouders, een copie van de krantenfoto. Mijn opa had me verteld dat zijn grootvader politie agent was geweest in Zwolle)!Als u graag een copie van deze foto zou willen hebben, wat is de beste manier om u hem toe te zenden? Ik sta op Face book.
    Hartelijke dank voor de Bekkers link, Ellen Post.

   • Ik vond op b.v. http://www.hollebeek.nl/family/parent/genwolf.html Daar staat b.v. Magtelt CANNEGIETER, dochter van Hendrik Jansz Cannegieter en Magtelt Brugmans, geboren 12-mei-1748 te Amsterdam, overleden 23-dec-1821 te Coevorden. Magtelt krijgt een dochter Maria Cornelia Boudrie op 14-aug-1782 te Groningen, welke 2x trouwt. De tweede keer met Hendrik CANNEGIETER, geboren 17-aug-1785 te Amsterdam, zoon van Anthonij Cannegieter en Willemina van Straelen, getuigen mr. Jan Siemon Cannegieter en Magtelt Brugman weduwe van Hendrik Cannegieter Jansz,

    Net zoals de Kleijker-tak zit er waarschijnlijk een familierelatie in het huwelijk met Cannegieter-Cannegieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>