HomeZoektochtIn Franse Dienst?

Reacties

In Franse Dienst? — 2 reacties

  1. Net wat te laat voor mij deze handleiding. Ben weken aan het zoeken geweest in de franse archieven. Deze hulp was wel fijn geweest, maar uiteindelijk heb ik toch zelf mijn voorvader gevonden. En wel bij de V van Van Adrichem, i.p.v. de A van Adrichem. Moet je ook net weten! Ik heb er alleen niet veel kunnen vinden wat ik al niet had gelezen in de Nederlandse Militaire stamboeken.
    Wel vond ik o.a. door deze informatie dat mijn voorouder gevochten had bij Waterloo, dat staat niet gespecificeerd in de boeken, maar als ze in 1813 in Frankrijk hebben gevochten, dan heb je grote kans dat ze daar ook bij waren. In het Stadsarchief van Amsterdam vond ik ‘m bij de Waterloo gratificaties. Bijzonder om te weten, en heb me meteen weer helemaal vastgebeten in het onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>