HomeFamilieKaatjes Kind

Reacties

Kaatjes Kind — 9 reacties

 1. Mooi om te lezen dat bijna bij elke stap jouw familie groter wordt.
  Mooi om daarbij te zien dat het beeld van jouw verre familie ook steeds helderder wordt.

  Vriendelijke groet,

 2. Hallo Annemieke, dat is weer een intrigerende vondst die je hebt gedaan. Als ik het goed lees in de bijgevoegde akte, staat er dat er aangifte van de verdrinking van Pieter is gedaan in de grasmaand. Dat is de maand mei. Of de verdrinking van Pieter dan te maken heeft met de watersnoodramp van 1809; die was in februari. Ik lees ook dat het om Diemen gaat. Ik neem aan dat Pieter dan verdronken is in de Vecht, bij Diemen? Zou dat te achterhalen zijn? Ik zal er in elk geval naar uitkijken!
  Succes weer,
  Sandra

 3. Wist je al dat Grietje Heres analfabete was? Kruisje onder de akte. Interessant is dat het kind de naam van de vader krijgt. Dat duidt op een zekere erkenning door de vader. Dit is anders dan bij het geval De Jong, voor de eerste dochter van Grietje, waar De Jong onderdeel van de voornaam is en duidelijk bedoeld om een onwillige vader pubiekelijk te identificeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>