HomeSlavernijMaria, Johannes en Martha

Reacties

Maria, Johannes en Martha — 2 reacties

  1. Prachtig!

    Ja, het is bekend dat de indonesische bevolking divers was en onderdeel van ons leven daar en hier. Ga bij de STichting Tong Tong vragen, die hebben enkele jaren geleden een tentoonstelling op basis van batikdoeken en teksten georganiseerd.

    Ook hadden wij slaven? dienstboden uit Bangladesh , Colombo etc.

    Er werd ook bij voorkeur niet getrouwd met een indonesische van Java of zo, omdat hun systeem te complex was, en dan zouden we daarin verzanden, maar wel mocht men trouwen met een : chinese! Die niet in een cultuur verzonken was, maar ook import in Indonesie.

    Stichting Tong Tong = Pasar Malam Den Haag.

  2. Mensen die in het toenmalige Nederlands-Indië voor problemen zorgden voor de Nederlandse overheid, werden vaak verbannen naar de Kaapse kolonie. Zodoende zijn er heel wat mensen van wat we nu Indonesië noemen in wat we nu Zuid-Afrika terecht gekomen. In de Kaap is een levendige Kaap-Maleise cultuur ontstaan die je tot op de dag van vandaag kunt zien en vooral proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>