HomeAntjeOp de Kermis (I)

Reacties

Op de Kermis (I) — 10 reacties

  • Fijn dat je meekijkt!
   Ja, die is bekend maar is te vroeg voor Antje en Christiaan. Ik zoek vanaf 1810, Antje is dan 14 jaar. Christiaan raakte in 1811 de banen Pluimgraaf en Lantaarnopsteker kwijt, daarom veracht ik hem na 1811.

 1. Heb je eraan gedacht om ook in de zuidelijke Nederlanden te zoeken? In die jaren waren NL en België één. Ik kwam op dat idee toen ik vorige week in Leuven liep en het café “het Moorinneken” passeerde (aan de Grote Markt).

 2. Leuke website en ik onderzoek zelf de Sampimons (mijn grootmoeder). Ik heb zitten puzzelen op de akte die op deze pagina staat, deze is ook interessant voor mij. Ik vermoed dat Hendrik de broer is van Maria Sampimon, zijn eerste vrouw. Maria trouwde rond haar 18e met Nicolaas Britting en zij waren samen getuigen op de doop van Hendrik (gedoopt (rk) op 14‑04‑1794 te Leiden (getuige(n): Nicolas Brezing en Maria Champiemont). Martinus was de neef van Maria, zoon van haar oom Anthonie. (vermoed ik)

  Is dit belangrijk? Ik probeer zelf al een tijdje Justus van Mauriks ‘beminde Sampimon’ van de poppenkast te identificeren. In een publicatie over de Duvelshoek schrijft hij dat deze woonde in de Pieterssteeg en de Land der Beloftesteeg. Daar ben ik via de bevolkingsregister achter aan gegaan en ik kom op Franciscus Sampimon, zoon van Franciscus, zoon van Placidus. Hij heeft in beiden stegen gewoond en was marionettenspeler en de tijdspanne klopt. Zijn vader Franciscus woonde daar eigenlijk ook en misschien dat zij samenwerkte totdat pa verleed.

  Je weet dat Christiaan Britting ook veel voorkomt in Bevolkingsregister 1874 – 1893: geplaatst in bv Pietersteeg en als straatmuzikant?

  Mocht je materiaal hebben over de Sampimons, dan hou ik mij aanbevolen.

  groet, Chris

 3. Er staat bij de aangifte van de geboorte toch duidelijk Martinus en Hendrik SampiEmon (dus met een E), maar in de stukken eronder staat het steeds zonder E. Is daar een speciale reden voor?

  • Nee, daar is geen reden meer, het komt door dat ik in mijn hoofd het zonder “e” heb. Dat komt weer door het boek “Het is niet alle dagen kermis”.

   Mijn excuses voor mijn slordigheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>