HomeAfrikaanse bediendePolitici en hun bedienden

Reacties

Politici en hun bedienden — 3 reacties

 1. Dag Annemieke,

  Viavia (zoals dat gaat op internet) kwam ik terecht op jouw blog. Een fascinerende zoektocht naar jouw voorvader, waarover je al zo veel hebt ontdekt. Bij het lezen van het blog over politici en hun bedienden komt de familienaam Van Citters voorbij. Ik herinner me deze naam uit de dorpskerk van Sint Laurens, waar ik met mijn ouders kwam. Er is een grafsteen van een Van Citters en er hangen rouwborden. Kasteel Ter Hooge ligt op een paar steenworpen afstand.
  De aanleiding voor deze reactie is dat ik een week of 2 weken geleden luisterde naar het radioprogramma OVT op radio 1. Een journaliste vertelde over haar familie die een geschiedenis in de slavenhandel blijkt te hebben. Zij wil dit verleden uitspitten, tot ongenoegen van sommige familieleden die het liever niet willen weten. Die familie is eigenaar van kasteel Ter Hooge. Zou er een connectie zijn tussen Jan Willem ter Hooghe en deze familie? https://www.buitenplaatseninnederland.nl/middelburg-terhooge.html

  succes met het speurwerk!

  hartelijke groet

  • Dank voor je reactie en ik ga dit absoluut onderzoeken. Ik weet over welk programma het gaat, ik beluister de podcast.
   Mocht ik een connectie vinden, zal ik die hieronder plaatsen.

   Hartelijke groet,
   Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>