HomeHet verhaalSamenvatting

Reacties

Samenvatting — 21 reacties

  1. Pingback:Waarom dit Blog? | Hoe heette Christiaan?

  2. Beste Annemieke,
    Jouw verhaal in Gen. van sept. j.l. maakt al veel indruk, maar deze website laat pas echt zien wat volhardend en nadenkend historisch onderzoek ‘boven water kan helen’. Complimenten voor je prachtige, veelzijdige en zeer interessante blog! Deze internetsystematiek blijkt goed te werken!
    Annemieke, hier een vraag: je noemt in je verhaal:
    ‘Het totale bezit van D’Arrest was fl. 475.000 (omgerekend naar 2014: fl. 8.000.000).’ Maar in 2014 kenden wij de gulden al lang niet meer, moet je de 8 mln nu delen door zeg maar 2 of bedoel je euro’s?

    Op mijn website publiceer ik de boeken die ik schreef over mijn voorouders (onder de knop Historie en dan downloaden, dat kost even, maar geeft het goede beeld) en waarin een beetje dezelfde soort onderzoekstijl wordt gevolgd als waar jij voor koos. Terug naar de bronnen:).
    Veel plezier bij deze zeer boeiende opgave, die je jezelf gesteld hebt en welke je met verve uitwerkt!
    Hans Bette

    • Ten eerste hartelijk dank voor het grote compliment!

      Ten tweede, dank voor de opmerking over het bezit van D’Arrest. Ik heb de tekst aangepast en de link van de omrekentool toegevoegd.

      Misschien tot ziens bij het Stamboomcafë van 27 oktober a.s.?
      Annemieke

  3. Indrukwekkend!
    Ik heb een vraag over de schoonouders van Christiaan, vanwege naamgenoten in Weesp in mijn onderzoek.
    Verbinding via jouw mailadres in de blog lukte niet. Graag contact over familie de Bas.

  4. Van Peter Miebies kreg ik onderstaande reactie:

    Hallo Annemieke,
    Hierboven [in de samenvatting op jouw blog] staat “Mocht u bijvoorbeeld een doop van een “Moor” tegenkomen, ik hoor het graag.”
    Daarom dit berichtje. Mijn “moor” heette ook Christiaan maar zijn familienaam ken ik niet. Hij werd in Leiden gedoopt op 13-4-1760. Hoe oud hij toen was weet ik niet. Mogelijk overleed hij op 11-1-1816, 73 jaar oud. Bij zijn doop zou hij dus 17 jaar oud geweest zijn. Er is over hem nog meer te vertellen. Dat is allemaal opgetekend in mijn blog https://patmcast.blogspot.com/2013/02/an-american-moor-in-leiden.html.
    Misschien ben je hem tijdens je vele onderzoek (petje af!) wel eens tegengekomen. Als dat zo is hoor ik dat graag.
    Mvg,

  5. Hallo Annemieke,

    Ik denk dat je het bijzondere verhaal van Johannes Pauli erg interessant gaat vinden. Johannes (Jan?) werd ook als kind ontvoerd vanaf de kust van Guinee en hij, en zijn zonen, schopte het uiteindelijk tot veldwachter/vorster in onder andere mijn geboortedorp Moergestel.

    Johannes leven is al redelijk uitgebreid onderzocht en machtig interessant:

    https://www.brabantserfgoed.nl/page/10771/johannes-pauli

    https://www.brabantserfgoed.nl/collectie/object/de-brabantse-leeuw/5efdce862547d2db617a2d108a33d20f4c5b0412

    https://www.historietilburg.nl/wp-content/uploads/Jaargang-19-2001-nummer-1.pdf

    En mocht je iemand willen benaderen voor DNA onderzoek, dan vermoed ik dat dit voormalig lid van de provinciale staten in Noord-Brabant uit den Bosch een goede potentiele kandidaat zou zijn:

    https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/bestuur/2019/bert-pauli-officier-in-de-orde-van-oranje-nassau

  6. Annemieke,
    Met veel interesse heb ik afgelopen donderdag de webinar gevolgd . En met nog meer interesse heb ik dit verhaal gelezen. In mijn stamboom ben ik een beetje vastgelopen, kan weinig nieuws ontdekken maar heb nu besloten om, met behulp van de nieuwe technieken, dieper te gaan graven. Ik weet nu wel waar bepaalde trekjes vandaan komen. Als je landverhuizers in de familie hebt – er verhuisde een gezin in 1652 naar Amerika en in de 19e eeuw volgden er meer – is het niet zo vreemd dat ik mijn biezen pakte en vertrok. Ik ben niet bang om alles achter me te laten en helemaal opnieuw te beginnen. Dat hebben er meer voor mij gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>