HomeHet verhaalTwee jaar op zoek!

Reacties

Twee jaar op zoek! — 9 reacties

 1. Voor mij staat de nummer 1 vondst inderdaad op 1 omdat deze jou direct linkt aan Christiaan.

  Op naar de volgende twee jaar bloggen…. je bent nog niet klaar 😉

 2. Sorry, ik kan niet kiezen. Maar als het moet: het proces verbaal. Of toch de vechtpartij op de Rapenburggracht. En de ingetrapte kerkdeur natuurlijk. Of het doorknokken om voor zijn gezin te zorgen. De vele beroepen die hij had. Kortom, de ontdekking dat opa Christiaan een mannetjesputter was.

 3. Het DNA-resultaat staat voor mij op 1. Ik heb je enthousiasme meegemaakt bij alle mooie vondsten. Maar het bewijs dat je niet alleen in de geest maar ook fysiek aam Christiaan bent verbonden, heeft mij nog meer geraakt dan alle andere.

  Een vondst is het resultaat van zoeken. En dan merk ik dat ik het meest onder de indruk ben van jouw zoeken. Je creatieve vermogens om hypotheses te stellen en je ongelooflijke vasthoudendheid in het zoeken van bewijsmateriaal, daarmee toon je enerzijds je kwaliteit als wetenschappelijk onderzoeker en anderzijds bevestig je daarmee nogmaals je verwantschap met Christiaan. Ook hij was bijzonder vasthoudend. Ga vooral door!

 4. Mijn top 5 is
  het DNA onderzoek
  De tekening
  de contacten die je hebt opgedaan en ontmoetingen
  de wandeling
  en de ontdekking van dat er nog een deel van het huisje zou bestaan in Weesp

  dat is mijn TOP 5 al vind ik alle ontdekkingen reuze interessant !!

 5. We hebben regelmatig met elkaar hierover gepraat. Mooiste vondst is denk ik de brief, waarin Christiaan schrijft dat hij Koning Willem I op zijn armen heeft gedragen. Maar er zijn vele andere mooie momenten. Het bijzondere dat je zoveel contact hebt met de wetenschappelijke wereld en dat jij daar zo verbaasd over was..en de glinstering in je ogen wanneer jij hierover spreekt.

 6. Hoi Speurneus,

  Het één is een gevolg van het ander. Wat mij het meeste trof en treft is de vasthoudendheid waarmee je in de geschiedenis bent gedoken en je vermogen breed te kijken en te zoeken. Paden te zoeken die er zo op het eerste oog niet zijn. Je hebt een historie tom-tom !
  Het DNA heeft de familieband vastgesteld en dan vind ik heel bijzonder.
  Dat een nieuwe techniek historie kan bewijzen is fantastisch, achter achter enz kleindochter van Christiaan Presto van der Vegt !

 7. Jouw blog leest als een spannend boek, telkens weer ontrafel je een stukje van het mysterie.
  Je laat je niet ontmoedigen en gaat door op elk spoor.
  Wat mij het meest is bijgebleven……dat je me op een andere manier naar een stukje geschiedenis hebt laten kijken.
  Dank je wel voor je mooie blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>