HomeDNAUitslag DNA Onderzoek

Reacties

Uitslag DNA Onderzoek — 20 reacties

 1. Lieve Mieke,

  Dit is echt bijzonder !
  Je bent een echte voorvader op het spoor en waar gaat dit eindigen……..
  Volgens mij blijf je er mee bezig tot het einde van jou tijden en komt er iedere keer weer iets bijzonders bij.
  Liefs en ook af en toe even naar buiten , anders krijg je nooit de kleur van je voorvader

 2. Heel mooi en ook wel weer heel veel geluk dat je meteen de verwijzing naar de hongersnoden van de 18e eeuw vindt! De volgende stap in het onderzoek is daarmee gemaakt. De 1% Ghana (laten we het daar maar op houden; Ivoorkust ligt gezien zijn reis minder voor de hand), wijst er wel op dat er een tussenstap in het verhaal zit.

  • Er is mij uitgelegd dat ik bij mijn vaders DNA ongeveer 4% (+/- 3,125) Afrikaans zou kunnen verwachten vanwege de stappen. Bij mij zou het rond de 1% zijn. Als ik zo reken denk ik bijna aan een Ghanese grootouder bij Christiaan.

 3. Zo, wat een bevestiging! De zoektocht werpt zijn vruchten af, keer op keer. Wat heerlijk dat er steeds meer duidelijkheid komt over de roots van jouw Afrikaanse voorvader. Hoe leuk om te zien dat het jou enthousiasmeert om door te gaan met zoeken, lezen en beleven. Dit is volgens mij iets dat jou in lengte van dagen zal blijven inspireren om door te gaan. Ik ben zeer benieuwd hoe dit verhaal zich verder zal ontvouwen. Veel succes en plezier met de paden die jij betreden gaat en dank voor het delen!

  • Ik denk dat je gelijk hebt, zolang er nog steeds vondsten zijn, blijf ik doorgaan en daarna komt er vast een vervolg op een andere manier.

  • Dank je wel Hugo voor je compliment. Fijn dat je met plezier leest, dat is precies mijn bedoeling. Een toegankelijk verhaal er van maken.

 4. Wat een mooi resultaat binnen je genealogische zoektocht!
  Ikzelf wil ook wel een DNA-test doen, maar heb begrepen dat Ancestry niet in Nederland levert.
  Hoe heb jij dat gedaan?

 5. Fantastische zoektocht Annemieke, erg interessant om te lezen. Ben erg benieuwd naar de VK magazine die morgen in de bus komt. M.b.t je opmerking:

  “Zodra iemand anders met hetzelfde stukje DNA zich meldt bij Ancestry krijg ik een melding. Wie weet waar dit nog allemaal toe gaat leiden….”

  Voor zover ik weet doet Ancestry geen specifieke updates mbt DNA cousins die een specifiek stuk DNA matchen? Of bedoel je meer in het algemeen? Heb je al eens gekeken bij Gedmatch (want ik zie aan de tabel dat je daar de data hebt geupload) of je vader meer mensen matched op de Afrikaanse DNA segmenten?

  • Dank voor het compliment! Ik bedoel inderdaad algemene meldingen. Met gedmatch word ik enorm geholpen door Wim Penninx. Op dit moment wordt een zesde nazaat getest. Het blijft spannend en ik blijf hopen op een match.

 6. Gedmatch biedt ontzettend veel mogelijkheden. Wat ik ook nog wilde vragen, en excuus als het al ergens anders genoemd is, is je vader een directe mannelijke nazaat van Christiaan? Of ken je die misschien? Zo ja, dan zou je nog het Y chromosoom van een mannelijke nazaat kunnen testen. Dat is ook erg speciaal, deze blijft namelijk ongewijzigd (wordt van vader op zoon overgegeven). Het is misschien dan ook nog beter mogelijk om de locatie waar hij vandaan komt te bepalen. Als die informatie nog niet beschikbaar is heb je goede kans dat die er later wel komt, er komt steeds meer Y chromosoom informatie beschikbaar.

  • De testen van de nazaten staat op Gedmatch. 🙂
   Helaas is mijn vader geen rechtstreekse mannelijke nazaat. Mijn betovergrootouders waren niet gehuwd.
   Dit is precies de reden waarom ik zo op zoek ben naar een mannelijke nazat. Er zijn nog twee mogelijkheden, een nazaat van zoon Jan van der Vegt maar die zou dan in Suriname zijn. De andere die ik nog niet kan vinden is kleinzoon Jan Christiaan van der Vegt, hij is ook nog een optie voor mannelijke nazaten…..

   • Leuk onderzoek maar niemand is ooit een directe nazaat. Men vergeet de vrouwelijke lijn. Verder heeft iedereen 2 ouders, 4 grootouders (dus 25% DNA per persoon)Acht overgrootouders, 16 betovergrootouders, 32 bet-bet, 64, 128, enz. Het verwatert steeds meer en het zijn enkele DNA sporen die resten.

    Mijn DNA is: Engels 84,8%, Noord West Europa 5%, Balkan 6,7% en Grieks 3,5%.

    Ik ken niemand in mijn familie of verder terug die Engels is/was. Ook niet uit de Balkan of Griekenland. Wel Brabant (België) Amsterdam en een betovergrootvader kwam uit het Zwarte Woud, Duitsland.

    Mijn zus DNA: Engels 19%, N.West Europa 48,8%, Scandinavië 31%,Turks 1,2%
    En we hebben dezelfde ouders en grootouders.

    Mijn achterneef is familie via onze gezamenlijke overgrootvader maar daarna niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>