HomeCarolinaWaar is Carolina in de archieven? Deel 1

Reacties

Waar is Carolina in de archieven? Deel 1 — 8 reacties

 1. Hallo Annemieke,
  Fijn dat je weer bent begonnen, ik heb je gemist! Met Carolina kan ik je niet helpen, hoewel ik me wel afvroeg of haar moeder, Anna van Hannover een ingang zou kunnen zijn. Zij bleef dacht ik tot haar overlijden in 1759 in NL.
  Daarnaast: ben je bekend met het werk van professor David Olusoga? Hij heeft veel onderzoek gedaan naar Black history. In een van zijn programma’s op de BBC heb ik ook iets over zwarte bedienden gezien; een verhaal dat veel leek op dat van Presto/Christiaan.

  • Hoi Sandra!
   Leuk om weer van je te horen! Ik heb de biografie van Anna van Hannover en lees 🙂 Professor David Olusoga volg ik onder andere op twitter. In zijn programma op de BBC over de historie van een huis, was ook een huis met een Afrikaanse bediende te zien. Bedoel je die?

 2. Hallo Annemieke,
  Wat interessant weer! Heb je het portret van Carolina uit 1754 al gevonden op archieven.nl? Er staat er ook een op tussen met haar broertje Willem (1751). Overigens zag ik een klein foutje op de tijdlijn. Geboorte broertje Willem 1848 ipv 1748 en overlijden vader Willem 1851 ipv 1751.
  Veel succes met je speurtocht!

 3. Er komt nog een kind, volgens mijn info, namelijk Frederik Willem van Nassau-Weilburg. Geboren 1768 te Den Haag en trouwt op 31-7-1788 met Louise van Sayn-Hachenburg.

  • Dat klopt! Er kwamen er nog veel meer… Carolina was 15 keer zwanger. Mijn aandacht gaat uit naar de periode dat Christiaan bij haar in dienst was vandaar dat de volgende kinderen niet in de tijdslijn staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>