HomeZoektochtWie is Pieter van Zoelen?

Reacties

Wie is Pieter van Zoelen? — 9 reacties

 1. Ik denk dat ze veel op elkaar lijken de handtekeningen.de e and lus van de l lijken hetzelfde.de druk van de pen ook waar de lijn iets donkerder en dikker lijkt.Als je naar de krullen eronder kijkt na een tijdje zie je dat ze op dezelfde plek beginnen en de hoeken hebben.

 2. Ik zocht nog even verder en vond dat de opziener van de wapenkamer van de V.O.C. woonde in Amsterdam, in Leiden trouwde met Jannetje Keldermans en kinderen kreeg in Amsterdam. Deze Pieter van Zoelen overleed in Amsterdam in 1788, wonend op de Raamgracht.
  Dit betekent dat hij niet de Pieter van Zoelen kan zijn die in 1792 getuige was in Weesp.
  Wel vond ik in Weesp de inschrijving van de begrafenis van een Pieter van Zoelen op 29-09-1807.
  https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1971-31182-7003-36?cc=2037985&wc=M994-4PZ:347039103

  Hij heeft dus waarschijnlijk toch wel in Weesp gewoond. Misschien was hij niet getrouwd, dan laat men altijd minder sporen achter.
  De twee handtekeningen lijken mij van dezelfde persoon, zo’n patroontje onder de naam getuigt van een bepaalde ontwikkeling. Was hij misschien in dienst bij de familie d’Arrest?

  • Dank je wel!
   Weer een stapje verder in de zoektocht. Ik ben ook nieuwsgierig bij wie Pieter in dienst was, misschien bij D’Arrest of misschien wel bij de notaris? Hij was dan wel de getuige bij het huwelijk maar verder komt hij niet meer voor als getuige bij de geboorte aangiftes etc.

 3. In 1807 is er in Weesp een volkstelling geweest. Vermits Pieter van Zoelen in september 1807 overleed, zou het kunnen dat hij op het moment van de telling nog in leven was en dat hij in de telling vermeld wordt: dan heeft u meteen een adres (waar en met wie hij samenwoonde), een beroep en een leeftijd.
  Misschien werd er eerder nog een volkstelling gehouden in Weesp?

 4. Pingback:Testamentmaakers | Hoe heette Christiaan?

 5. Hallo, Ik heb een Pieter van Soelen (ook Zoelen geschreven) in mijn stamboom. Hij was 1776 geboren in Culemborg en stadsarchitect van Culemborg. Zijn vader Jan overl 1805 was ook stadswerkmeester. Misschien familie van uw Pieter van Zoelen ?? Ik zeg dit omdat hij opziender was volgens uw gegevens. Groet, Henk

  • Dank u wel voor uw reactie!
   De Pieter van Zoelen die ik zoek is in 1779 getuige bij het huwelijk en kan zijn naam duidelijk schrijven. Hij is hoogstwaarschijnlijk de Pieter van Zoelen die in 1807 in Weesp is overleden.
   Het zou heel goed kunnen zijn dat hij familie is van uw Pieter van Zoelen maar dan een generatie terug. Broer van Jan van Soelen/Zoelen?

 6. Pingback:Samenvatting | Hoe heette Christiaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>