HomeArchiefstukkenZijn Graf

Reacties

Zijn Graf — 10 reacties

 1. Hallo Annemieke, op Planviewer.nl staat een stuk over onderzoek naar de Laurentiuskerk (Je hotelkamer, wat een leuk kado!). In het deel over cultuurhistorie wordt de stokerij Jean d’ Arrest genoemd, die er vlakbij moet hebben gelegen. Weet je van het bestaan daarvan?
  Mijn vader is geboren in de Herenstraat in Weesp en mijn (over)grootouders liggen begraven op Landscroon. Je verhaal van vandaag kwam dus heel dichtbij!

  • Wat leuk dat onze paden zo kruizen.
   De katholieke kerk heeft uit de nalatensch van D’Arrest pand/grond gekocht. Voor ik ga logeren, zoek ik de details nog uit. Is voor het blog na het logeren. Wordt vervolgd!

 2. Hallo Annemieke
  Zeker leuk. Ik hoop nog steeds dat onze “stambomen” elkaar raken, maar tot op heden heb ik nog geen verband gevonden. Wel interessante dingen als dat een voorvader de schuitevoerder voor de trekschuit van Weesp richting Utrecht was en zijn zoon het paard leidde. Dus wie weet zat jouw voorvader bij mijn voorvader in de boot. Ik heb niet zo’n interessante voorvader als jij maa molenaars, keetbazen (voor de bouw van de dijk langs het IJsselmeer bij Muiden) en kruitwerkers in de kruitfabriek Muiden en blikslagers bij Van Houten in Weesp vind ik ook een leuke oogst.
  Groeten, Sandra

 3. Zouden de graven rondom de kerk daadwerkelijk helemaal geruimd zijn??? Ik weet van sommige oude begraafplaatsen dat alleen bovengronds geruimd werd, dwz de zerken, en dat de botten bleven liggen, soms onder latere bestrating. Zou natuurlijk heel bijzonder zijn als je zijn graf kan traceren en bot te pakken kunt krijgen. Heb zelf in een vorig leven in de archeologie genoeg menselijke skeletten in handen gehad 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>