HomeFamilieZou dit zoon Jan zijn?

Reacties

Zou dit zoon Jan zijn? — 8 reacties

 1. 72 x Jan van der Vegt !
  Ga d’r maar aanstaan !!
  Ik hoop dat je met deze ” kolonist ” de juiste Jan te pakken hebt .
  Op naar Assen .
  Succes met Jan en de groeten aan Jan

 2. Wat trouwens ook een echte aanrader is, is het boek “Het Pauperparadijs” van Suzanne Jansen. Zij beschrijft haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis. Haar familie zat ook in de Maatschappij van Weldadigheid. Ik heb een paar jaar geleden een lezing van haar bijgewoond, bijzonder inspirerend.

 3. Advies: zorg dat je in Assen bij het Drents archief voldoende tijd beschikbaar hebt; lang niet alles is al geïndexeerd (op papier of de computer).
  Voor een echtpaar met kids heb ik eens (nadat ik alle beschikbare indexen gecontroleerd had) door een hele groot map met allemaal losse briefje van ingekomen personen moeten zoeken, uren bezig geweest.
  Maar groot is dan de voldoening als je dan het juiste briefje gevonden is.

  Fred

  • Dank je wel voor de tip! In Weesp blader ik ook hele dikke mappen door en soms vind ik dan iets waarvan ik niet eens het bestaan wist. De Transportbettel bijvoorbeeld en daar ben ik zo blij om, daardoor weet ik hoe Christiaan eruit zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>