HomeAfrikaanse bediendeChristiaan Congo Loango

Reacties

Christiaan Congo Loango — 4 reacties

 1. Dag,

  Ik ben een nakomeling van Christiaan Congo Loango, en ik kan met behulp van archiefstukken zijn naam en herkomst aan tonen. Zijn leeftijd niet, want in Nederland is hij zeker 20 jaar ongeveer 50 jaar.

  De informatie voor de aflevering van Verre Verwanten is indertijd door de familie zelf aangedragen aan Verre Verwanten. Vanzelfsprekend ben ik natuurlijk ook bij de opname van deze aflevering geweest.

  Persoonlijk vond ik het meer amusement dan onderzoek. Het onderzoek dat diverse familieleden hebben verricht, werd zonder bronvermelding in Verre Verwanten gepubliceerd, mijn tante moest vanwege de tv verrast reageren op dingen die ze allang wist.

  Het mooiste deel van het onderzoek is door de familie zelf betaald. We hebben een archivaris aan het werk gezet om het transport van de WIC naar Suriname, en het kado geven aan een Haagse heer, de belijdenisstukken van CCL boven tafel te krijgen.

  Je begrijpt vast dat ik VV niet helemaal serieus neem sindsdien.

  Maar waarom heb jijhet filmpje op je site geplaatst?

  Polyne,

  • Dank voor uw reactie!

   Ook ik ben een nazate van een man afkomstig uit Afrika die als kind al meegenomen is. Hij heeft ook na zijn doop, toen hij 33 jaar was, de naam Christiaan aangenomen.
   Het filmpje heb ik geplaatst om de lezers te laten zien dat “mijn” Christiaan de enige was.
   Ik weet nog niets over zijn transport met de WIC, hoop dat ook oit te weten te komen.

   Annemieke

  • Hallo Polyne, ik ben een nakomeling van de broer van Christiaan tweede vrouw Joanna van Olphen. Met het uitzoeken van de stamboom kwam ik ook dit interessante verhaal tegen. Zou een mooie aanvulling op mijn stamboom boek zijn als ik nog wat meer details zou krijgen. Vandaar dit mailtje,

   groet Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>